Volgend artikel

Stadswandelingen Drachten

Iedere vrijdagochtend vanaf 14 april tot en met 29 september 2023 - 10:30 uur tot 12:00 uur

Ooit afgevraagd wanneer en hoe Drachten is ontstaan en hoe Drachten zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld? Sluit dan aan bij de nieuwsgierige stadswandeling door stadsgidsen van Smelne's Erfskip. In circa 1,5 uur vertellen stadsgidsen het verhaal van Drachten: van moeras tot Philips.

De stadswandeling start in het historisch centrum van Smelne's Erfskip in Museum Dr8888. Aan bod komen het ontstaan en de invloed van de turfwinning in de zestiende eeuw. Daarna volgt de stadswandeling met uitleg door het centrum van Drachten. Na afloop is er tijd om na te praten bij een kopje koffie of thee in het museumcafé Petite Aubette.

Van mei tot september gaan de stadswandelingen in 2023 iedere vrijdagmorgen om 10.30 uur van start. U telefonisch reserveren bij het museum: 0512-515647 tijdens openingstijden van dinsdag-zondag tussen 11.00- 17.00 uur of per email info@museumdrachten.nl.

De kosten bedragen € 7.50 per persoon, inclusief koffie of thee.

 

Personeelsuitje, reünie, familie-uitje? 

Bij aanmeldingen met een groep kan dit arrangement in overleg ook op een andere dag en gedurende het hele jaar plaats vinden. Onze stadswandeling is een leuke manier om eens anders tegen Drachten aan te kijken. De stadsgidsen van de historische vereniging Smelne’s Erfskip vertellen u graag het verhaal van MOERAS TOT PHILIPS. Na afloop is er altijd gelegenheid voor een gezellige nazit in het museumcafé Aubette.

Groepsarrangementen: € 7.50 per persoon, inclusief koffie of thee. Groepsarrangementen graag in overleg. Stuur in dat geval tijdig een mailtje naar Museum Dr8888: info@museumdrachten.nl

Delen via:

Stadswandelingen Drachten
 
Button