Geweld, dienstweigering en sociale dienstplicht (27 okt.)

In het kader van het Culuur Historisch Jaar 2017:

poster trompetter 70Lezing en forumdiscussie over geweld, dienstweigering en sociale dienstplicht

Vrijdag 27 oktober 2017

Doopsgezinde kerk Zuiderbuurt 26, Drachten

Aanvang: 19:30

Entree: € 4,00 (incl koffie/thee)

Activiteiten Cultuurhistorisch jaar 2017

UPDATE

In het kader van het cultuurhistorisch jaar 2017 zijn er verschillende activiteiten.

Omdat we nu starten aan de laatste helft van het cultuurhistorisch jaar, hier een update, bijgewerkt met de laatste activiteiten en met weglating van de activiteiten die al geweest zijn.

Het meest actuele programma is hier te downloaden. (Versie 21-09-2017)

Verder brengen wij u van actuele activiteiten (m.b.t.. Smelne's Erfskip) op de hoogte via deze site en onze facebook pagina.

Archief Drachtster Courant

RECTIFICATIE: In onderstaand artikel word gesteld dat de betrokken Drachtster Couranten vermist waren. Dit is feitelijk onjuist. Bovendien is er een regelmatig overleg tussen het bestuur van Smelne's Erfskip en Tresoar geweest over de status van de digitalisering.

Selectie 132 150In 2015 is een groot aantal Drachtster Couranten geleverd aan Tresoar, met de bedoeling dat deze werden gedigitaliseerd. 

Deze maand verscheen in 'Letterhoeke', een uitgave van Tresoar, een artikel met betrekking tot 'onze' spullen, dat we u niet willen onthouden. Afgezien van het artikel, zou het ook kunnen zijn dat u de gehele uitgave waardeert, daarom hier een link:


http://images.tresoar.nl/Letterhoeke/2017-1/mobile/index.html#p=20

Het artikel over het leveren van de Drachtster Couranten in 2015, kunt u hier vinden: http://www.smelneserfskip.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=73

Smelne's Erfskip winnaar Rabobank Clubkas Campagne

logoSmelne's Erfskip heeft bij de Rabobank Clubkas Campagne van de circa 150 deelnemende organisaties de meeste stemmen gekregen namelijk 472. Dat levert ons € 2360,- op.
Smelne's Erfskip bedankt alle Rabobankleden die op ons gestemd hebben.
Volgend jaar houdt de Rabobank waarschijnlijk weer zo'n actie. Om volgend jaar ook op ons te kunnen stemmen is het zaak dat mensen met een Rabobank-rekening zich bij de bank melden als lid. Dat is gratis.

Betaling per factuur

Enkele donateurs betalen niet via automatische incasso, maar per factuur. Deze factuur is met het magazine verspreid. Bij het afdrukken van de factuur is helaas het rekeningnummer van Smelne's Erskip weggevallen.
Dit nummer is NL37 INGB 0000 5306 23 van Penningmeester Smelne's Erfskip. Bij betaling graag ook het donateursnummer vermelden.

Open Monumentendagen in Smallingerland 10 en 11 september 2016

DSC 4959Landelijk waren dit jaar de Open Monumentendagen vastgesteld op Zaterdag en zondag 10-09 en 11-09.
In Smallingerland betekende dit dat op zaterdag uitgebreid het 25-jarig bestaan van Smelne’s Erfskip werd gevierd met veel activiteiten in het centrum van Drachten en op zondag het accent meer lag op de monumenten in de dorpen.

Lees meer...

Thema-avond Onderduiken in Friesland

Op 20 april was er een bijeenkomst in de Grote kerk te Drachten met als thema ‘Ondergedoken in Friesland’. Deze avond werd georganiseerd door Tresoar en Omrop Fryslan in samenwerking met Smelne’s Erfskip.

 

Van deze zeer succesvolle avond met als hoogtepunt een verhaal van Jan Eikelboom (NPO oorlogsverslaggever) over zijn ervaringen in oorlogsgebied.

Omrop Fryslân zendt op 29/30 april, 6/7 mei en 13/14 mei een driedelige documentaireserie uit over de Friese onderduikhulp en haar grootschalige organisatie.

 

Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten. Zie ook https://www.facebook.com/smelnes.erfskip/ voor een aantal foto's.

Lees meer...

donateur

Monumenten

Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button